Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Skolsamverkan

Svenska Brottningsförbundet är en del av RF-SISUs Rörelsesatsning i skolan, där vi vill främja barn och ungas välmående genom att få prova på världens bästa sport, brottning.

Under 2022 och 2023 har vi en särskild satsning i Stockholm och Skåne. Befinner ni er på andra platser i landet och vill testa på skolsamverkan, hör av er till oss, så hjälper vi er.

Så går det till

Vår vision med projektet är att få komma ut och skapa rörelseglädje för barn och ungdomar genom brottningen. Vi erbjuder oss att antingen komma ut till skolor och hålla i brottningslektioner i idrottshallen eller i skolan. Alternativt kan skolorna komma till en närliggande brottningslokal där brottarmatta finns. Det viktigaste med projektet är att barn och unga ska få röra på sig och se att det faktiskt går att utöva brottning överallt.

Lektionerna kommer att innehålla olika brottningsbaserade övningar som kan utövas överallt, brottningslekar, gymnastik och teknik. Lektionerna planeras och tar hänsyn åt elevernas ålder och förmåga.

Klicka för att höra Idrottens Kraft-podden intervjua Lukas Ahlgren om rörelseglädje och nya vägar in i föreningslivet för eleverna i Stockholms skolor.

Om ni vill delta i projektet

Projektet är en del av RF-SISUs Rörelsesatsning i skolan, vilket gör att det är helt kostnadsfritt för skolor att delta.

Tillfällena planeras in genom kontakt med projektansvarig. Upplägget kan se olika ut efter de behov skolorna har och detta tas med i planeringen. Skolan behöver inte ha en brottningsmatta i idrottshallen för att vi ska komma. Vi använder oss av de material som finns att tillgå. Eleverna behöver inte ha någon speciell utrustning, utan tar med sig det har på sig på en vanlig idrottslektion.

Ansvarig för skolsamverkan är Lukas Ahlgren.Tveka inte att ta kontakt om ni har några frågor eller är intresserade av att delta.

Lukas Ahlgren
Mail: lukas.ahlgren@brottning.rf.se
Mobil: 0723880017

Publicerad: 2022-11-02

Senast uppdaterad: 2023-06-15