Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Att bilda och driva förening

Idrotten är vår största folkrörelse! De olika idrottsgrenarna bildar tillsammans Sveriges Riksidrottsförbund (RF). Svenska Brottningsförbundet är ett av de många medlemsförbunden i Riksidrottsförbundet.

Cirka 150 brottningsklubbar är i dag anslutna till Svenska Brottningsförbundet (SBF) och  tillhör därmed också någon av brottningens 18 specialdis­triktsförbund (SDF).

Som medlem i Svenska Brottningsförbundet betalar klubben en årsavgift till Svenska Brottningsförbundet. Avgiften bestäms av årsmötet och är för närvarande 1500 kronor per förening. Dessutom betalar medlemsklubbar en avgift till sitt SDF (t.ex. Skånes Brottningsförbund). Denna avgift bestäms av resp. SDF:s årsmöte.

Genom medlemskapet i Riksidrottsförbundet (RF) omfattas föreningar och förbund automatiskt av ”RF Föreningsförsäkring Bas Länk till annan webbplats.” som är tecknad i Folksam och betald av RF.

Våra medlemmar får också många förmåner, Lär mer här: Rabatter och förmåner - Välkommen till Riksidrottsförbundet (rf.se) Länk till annan webbplats.

Läs mer om att bilda en idrottsförening här: Så bildar ni idrottsförening (rf.se) Länk till annan webbplats.

Att driva en idrottsförening
För att driva en förening krävs det kunskap inom en hel del områden. För att lära dig hur allt går till kan du kontakta RF-SISU distriktet där du bor Länk till annan webbplats.. SISU Idrottsutbildarna erbjuder utbildning för föreningsledare. I den nya introduktionsutbildningen lyfts några viktiga områden fram: som fokus på engagemang, verksamhetsutveckling, demokratiska processer och hur en förening byggs upp och bör styras.

Klubbförsäkring
Genom medlemskap i Riksidrottsförbundet (RF) omfattas er förening automatiskt av RF:s grundförsäkring i Folksam.

De som har en licens inom Svenska Brottningsförbundet kan här läsa mer om försäkringen Råd och vård
Idrottsförsäkringar Svenska Brottningsförbundet - Folksam Länk till annan webbplats.

Läs mer om försäkringarna via länkarna nedan. Försäkring genom Riksidrottsförbundet - Folksam Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-10-21

Senast uppdaterad: 2022-11-02